Obrázek

Cukroměr 0-20% bez teploměru

Cukroměr s rozsahem stupnice 0-20 % hmotn. sacharozy, bez teploměru.
Dělení stupnice 0,2 %.
Cukroměr měří koncentraci sacharózy s vodou v procentech hmotnostního zlomku (zbytkový cukr v kvasu).

Kód zboží: ON0066

Cena 284 Kč

Popis produktu

Cukroměr s rozsahem stupnice 0-20 % hmotn. sacharozy, bez teploměru. Dělení stupnice 0,2 %. Cukroměr měří koncentraci sacharózy s vodou v procentech hmotnostního zlomku (zbytkový cukr v kvasu). Návod k použití - měření kvasu: Před destilací lze cukroměrem zjistit prokvašenost kvasu a jeho vhodnost na vypálení. Z kvasu se odebere vzorek, který se přefiltruje přes vhodné plátno (může se přes plátno i protlačit). Tento filtrát se nalije do odměrného válce a vloží se opatrně do roztoku čistý a suchý cukroměr, který se nesmí dotýkat dna a stěn válce. Měření se provádí nejlépe při teplotě 20°C. Odečte se hodnota na stonku cukroměru např. 9 % hmotn. Po několika dnech se odebere další vzorek kvasu a změří se za stejných podmínek. Pokud hodnota klesá např. 8 % hmotn., znamená to, že kvas není ještě správně prokvašen. Pokud je konečná hodnota stejná, znamená to, že kvas je vhodný na pálení (nedochází k dalšímu kvašení).